Lezingen

Nieuws
Werk
   -Alle
   -Ebooks
   -Luisterboeken
   -Bewerkt/Verfilmd
   -Vertaald
   -Bekroond

Auteur
   -Biografie
   -Bibliografie
   -Prijzen
   -Interviews
   -Standpunt
   -Dissertaties
   -Favorieten

Audio/Video
Foto's
Contact

Solovoorstelling van Marieke de Maré

"Van mij wordt gezegd dat ik de mooiste vrouw ter wereld ben. Ik heb rode lippen, een sneeuwwitte huid en handen als kostbare schelpen."

Zo begint Marieke haar fascinerende solovertelling, gebaseerd op de bekroonde roman De roos en het zwijn van Anne Provoost. Op haar vijftiende al werd ze geraakt door het sterke verhaal en de overvloed aan mooie woorden en virtuoze verzen. Het boek vertelt het verhaal van een meisje die haar schoonheid ervaart als een vloek en daardoor denkt te moeten boeten.

Provoost putte voor haar boek inspiratie uit het sprookje 'De Schone en het Beest' en haalt thema's als vergankelijkheid, schuld, boete en erotiek opnieuw naar de oppervlakte.

Als woordkunstenaar en reportagemaakster is vertellen haar drijfveer. Met een creatieve soundscape en spaarzame attributen bouwt Marieke een beeldrijk universum waarbinnen het pure verhaal alle kansen krijgt. Het resultaat is een vertelling die je moeiteloos meeneemt naar lang vervlogen tijden, en naar de duistere krochten van een meisjeshart.

Marieke De Maré kennen we van 'De wanhopige ... liefde van Meneer Bert' (KOPERGIETERY/Eva Bal). Ze maakte ook een voorstelling “Het begint al goed” bij Theater Malpertuis, en vorig jaar speelde ze Lodewijk, de koningspinguďn van Dimitri Leue. Sinds twee jaar is ze regelmatig te horen op Radio 1, waarvoor ze 'radio documentary' maakt. Haar driedelige radioreeks 'My little Babyboy' werd genomineerd voor de Prix Europe. In de categorie Radio Drama werd ze dit najaar voor dezelfde prijs genomineerd met het fictieve verhaal Naast de kerncentrale.

SPEELLIJST
APRIL
01 Theater De Schaduw Ardooie – 20u30, www.deschaduw.net
JUNI
09 bibliotheek Antwerpen - 20u
15 BIB Gent – Graaf van Vlaanderenplein - 20u, www.gent.be/bibliotheek
NOVEMBER
17 CC DE LEEST Izegem - 20u, www.deleest.be
JANUARI 2012
22 Toast literair Davidsfonds Gullegem