Lezingen

Nieuws
Werk
   -Alle
   -Ebooks
   -Luisterboeken
   -Bewerkt/Verfilmd
   -Vertaald
   -Bekroond

Auteur
   -Biografie
   -Bibliografie
   -Prijzen
   -Interviews
   -Standpunt
   -Dissertaties
   -Favorieten

Audio/Video
Foto's
Contact

Ik wil naar verder, Anne Provoost en An Candaele

De opvolger van Springdag, het boek dat de Zilveren Griffel won...

'Ik ga,' zegt Visje. 'Waar ga je naartoe?' vraagt vader. 'Gewoon, naar verder.'
Ook Poesje, Meisje, Spookje en Wezentje trekken de deur achter zich dicht. Ze gaan steeds verder naar verder. Ze vinden er geen einde aan.
Lopen ze in cirkels?
Een puzzelverhaal dat de vraag stelt in welke wereld we ons bevinden. Bestaat de wereld op zich, of is hij deel van iets groters? Kunnen we tot in de andere wereld kijken? Kunnen we ernaartoe? Met halve pagina's die de actie en sfeerverandering tonen.

Het boek doorbladeren kun je in dit youtubefilmpje

Verslag van An Candaele voor het Vlaams Fonds voor de Letteren:
'Het is feest om met het boek van Anne Provoost op stap te gaan. Ik wil naar verder werkt fantastisch. Ik heb het intussen gebruikt van de derde kleuterklas tot en met het vierde leerjaar. Het boek leent zich perfect voor een lezing op verschillende niveaus. Wel met een maximum van 30 à 35 leerlingen per groep. Omdat het een verhaal is dat door het omdraaien (en terugdraaien) van de halve pagina’s pas beetje bij beetje duidelijk wordt is het nodig per groepje van max. 3 kinderen een boek te geven. (met een powerpoint werkt dit niet) Gisteren dacht ik: eigenlijk zou ik geluidsopnamen moeten maken tijdens de lezing. De kinderen mogen pas wanneer ik het zeg een pagina of halve pagina omslaan. Bij de eerste zijn ze heel stil en aandachtig. Maar gaandeweg ontdekken ze wat er allemaal veranderd en de meest pientere hebben het opzet (beeld in een beeld) na enkele prenten door. Hun enthousiasme is geweldig! Vingers opsteken gaat tijdens hun ontdekkingstocht echt niet meer :-) Ook wanneer ik bij het afsluiten zeg dat ik het antwoord niet weet op hun vraag van "wat is nu echt", en zelfs hun juf het antwoord schuldig moet blijven, gaan ze door met heen en terug bladeren op zoek naar een werkelijke wereld die er, (misschien) niet is...Twee vragen en opmerkingen uit het publiek “Maar WAAR is verder ? An, jij hebt dit toch allemaal getekend, dan moet jij dat WETEN!” en “Jij hebt wel harder gewerkt dan die schrijver he?!” :-) Ik hoop dit boek nog héél vaak te kunnen meenemen ‘on tour''

Hier een filmpje over het gebruik van het boek in de klas

(jpg)


Flapjesboek, prentenboek
Thema: opgroeien, filosoferen
Leeftijd: 5+
Omvang: 32 blz.
Formaat: 30,5 x 21,5 cm
Uitvoering: hardcover
Verschijningsdatum 15/01/2016
NUR code: 273
Auteur: Anne Provoost
Illustrator:An Candaele
ISBN Nummer 9789462910706\\€ 14,95
Boek bestellen kan hier