Lezingen

Nieuws
Werk
   -Alle
   -Ebooks
   -Luisterboeken
   -Bewerkt/Verfilmd
   -Vertaald
   -Bekroond

Auteur
   -Biografie
   -Bibliografie
   -Prijzen
   -Interviews
   -Standpunt
   -Dissertaties
   -Favorieten

Audio/Video
Foto's
Contact

Standpunt

Anne Provoost staat bij de federale verkiezingen van 10 juni op de Senaatslijst van Groen! Aan Kompas vertelt ze waarom.

"Toen Groen! in 2003 uit het federaal parlement verdween, was dat voor mij schrikken. Ik voelde me aan de deur gezet, want plots was daar niemand meer die mijn strekking vertegenwoordigde. Vroeger werden de groenen niet geloofd, nu worden ze afgesnauwd omdat ze hun boodschap verkeerd zouden brengen. Dan vraag ik me altijd af: doet de vorm er wel toe? Als moeder laat je je kind toch ook niet op de reling van een brug lopen, alleen omdat het ook mogelijk is dat het er niet af valt?"

"Door op de lijst te gaan staan wil ik de verkiesbare mensen bij Groen! ten volle steunen. Zij hebben de capaciteiten en de dossierkennis. Ik wil een partij die een probleem in zijn totaliteit aanpakt, niet enkel op de schaal van het Belgische kiespubliek, en ‘de kleine man’ meeneemt in het verhaal, of die nu in Afrika woont, of in Borgerhout."

"Ik wil me afvragen of de mens wel de maat van alles is. De natuur kan zonder de mens, maar kan de mens ook zonder de natuur? We onderschatten hoeveel mentaal welzijn er ontstaat uit schoonheid in je leefomgeving, uit groen, uit een gevoel van gezondheid. Democratisch handelen betekent ook de nog niet stemgerechtigde kiezer een stem geven, met name onze kinderen en kleinkinderen. Een echt democratisch beleid moet zich ook afvragen waarmee we toekomstige generatie opzadelen."