Lezingen

Nieuws
Werk
   -Alle
   -Ebooks
   -Luisterboeken
   -Bewerkt/Verfilmd
   -Vertaald
   -Bekroond

Auteur
   -Biografie
   -Bibliografie
   -Prijzen
   -Interviews
   -Standpunt
   -Dissertaties
   -Favorieten

Audio/Video
Foto's
Contact

Persbericht Greenpeace

27 maart 2007

België — De Vlaamse auteur Anne Provoost brengt haar nieuwe roman ''In de zon kijken'' uit op FSC-gelabeld papier en zet zich daarmee in voor de boekencampagne van Greenpeace. Op 6 april leest Anne Provoost op het evenement 'Zogezegd in Gent' een stuk voor uit het boek.
In 2004 startte Greenpeace op internationaal niveau met een boekencampagne. Via deze campagne wil Greenpeace auteurs en uitgevers overtuigen om alleen bosvriendelijk papier te gebruiken. Bosvriendelijk papier is gerecycleerd papier; indien toch verse vezels worden gebruikt, zijn deze afkomstig van goed bosbeheer, gegarandeerd door het FSC-label.

Overal ter wereld reageerden auteurs en uitgevers enthousiast op onze campagne. Een paar honderd auteurs waaronder Günter Grass, Isabelle Allende, José Saramago en JK Rowling hebben zich uitgesproken voor het initiatief.
Talrijke uitgevers schakelden over op een bosvriendelijk papieraankoopbeleid, in Groot-Brittannië bedraagt het aandeel nu meer dan 40% van de boekenuitgeverssector.

Anne Provoost schaarde zich als één van de eerste Vlaamse auteurs achter de campagne. Op de boekenbeurs in Antwerpen in november 2004 ondertekende ze samen met andere Vlaamse auteurs een engagement dat ze het volgende boek op bosvriendelijk papier zou laten drukken. En ze heeft de daad bij het woord gevoegd; haar nieuwste boek In de zon kijken is gedrukt op FSC-gelabeld papier en wordt uitgegeven door Querido. De roman verschijnt op 29 maart.

Anne Provoost zal tijdens het literaire evenement 'Zogezegd in Gent' op 6 april in de Vooruit een stuk voorlezen uit haar nieuwe boek. Greenpeace zal ook aanwezig zijn op dit literair evenement, om boeken op bosvriendelijk papier een duwtje in de rug te geven!