Lezingen

Nieuws
Werk
   -Alle
   -Ebooks
   -Luisterboeken
   -Bewerkt/Verfilmd
   -Vertaald
   -Bekroond

Auteur
   -Biografie
   -Bibliografie
   -Prijzen
   -Interviews
   -Standpunt
   -Dissertaties
   -Favorieten

Audio/Video
Foto's
Contact

Inhoud

Film te koop bij Universcine. Voor Koopdvd klik rechtsboven.

Inhoud van de film

Lucas, net twintig, moet behoorlijk tegen zijn zin samen met zijn moeder naar het huis van zijn onlangs overleden grootvader, die in Zuid-Frankrijk woonde. Het huis werd leeggeplunderd en ligt er vervallen bij. Voor Lucas ­ een habitué van het Londense nachtleven ­valt er op het eerste zicht weinig te beleven.

Dat verandert als hij het eerst sinds vele jaren zijn jeugdvriendinnetje Caitlin terugziet. Het Amerikaanse meisje, dat grote ambities koestert als danseres, logeert in het klooster dat net naast zijn grootvaders huis gelegen is. Caitlin confronteert Lucas gaandeweg met het voor hem totaal onbekende, duistere verleden van zijn grootvader.

Een nieuwe, hoogst onaangename wereld gaat open voor Lucas. Maar beide jongeren blijven zich aangetrokken voelen tot elkaar en worden verliefd. Lucas leert inmiddels Benoit kennen, een gladde jongen die hem wat afleiding bezorgt in de sleur van het saaie buitenleven. Lucas komt steeds meer in de ban van Benoits mooipraterij en raakt geleidelijk betrokken bij diens activiteiten.

De geschiedenis lijkt zich te gaan herhalen, tot een tragisch ongeluk alles op de helling zet...

In 2000 werd Vallen verfilmd door Hans Herbots. Het werd een Engelstalige film getiteld Falling, met Nederlandse en Franse ondertitels. Het verhaal werd opgenomen in de Franse Ardeche. Herbots' schreef voor Falling het scenario, hierin bijgestaan door Anne Provoost, Jean Paul Chapple en Jenifer Landor. Vallen is verfilmd door Productiehuis Acasa Esana van Tharsi Vanhuysse. Acteurs zijn Koen de Bouw, Wouter Hendrickx, Lydia Chagoll, Lee Williams, Angela Bettis en Jill Clayburgh. De film werd uitgebracht in het voorjaar van 2001.

Trailer


Scene 1


Scene 2


Scene 3