Lezingen

Nieuws
Werk
   -Alle
   -Ebooks
   -Luisterboeken
   -Bewerkt/Verfilmd
   -Vertaald
   -Bekroond

Auteur
   -Biografie
   -Bibliografie
   -Prijzen
   -Interviews
   -Standpunt
   -Dissertaties
   -Favorieten

Audio/Video
Foto's
Contact

Interviews

Wereldomroep, 19 augustus 2007
Anne Provoost zou ongelukkig zijn als ze niet meer mocht schrijven. Niet dat ze niet genoeg om handen heeft, als moeder en ook in de politiek: zo stond ze bij de Vlaamse senaatsverkiezingen van afgelopen juni op de lijst voor Groen! Vlak daarvoor bracht ze haar vijfde roman uit met dezelfde titel als haar radioboek 'In de zon kijken'. Beide gaan over kijken en bekeken worden en de moeder-dochterrelatie. Al die onderwerpen komen aan bod in het gesprek met Gerda den Hollander, waarin Provoost het lezen van haar boeken vergelijkt met 'bouwen met lego'. Anders dan de speelgoedgigant levert zij er geen handleiding bij haar blokken, zodat de lezer of luisteraar er zelf iets moois van kan maken.


Het Grote Verlangen, 18 augustus 2007
Op Het Grote Verlangen interviewt Tim Gladdines Anne Provoost over In de zon kijken.
Beluister het interview.


VPRO-Gids, 29 juni 2007
VPRO-gids geeft leestips voor de zomer. Katja de Bruin stelt Anne Provoost vragen over mildheid van moeders, en het bevattingsvermogen van kinderen.


Intensief Magazine, 16 mei 2007
Hoe werkt het vertelperspectief van In de zon kijken, waarom die tegenwoordige tijd, een drama vol leemtes, de banaliteit van verdriet, het verhaal als blokkendoos?


ANS, 1 mei 2007
Wat maakt dit boek tot een boek voor volwassenen? Waarom koos u voor dat kinderlijke perspectief? Hoe definieert u uw lezer? Wat zijn uw plannen?


De Morgen, 17 april 2007
'Als moeder laat je je kind toch ook niet op de reling van een brug lopen, alleen omdat het er misschien niet zal afvallen?' Anne Provoost schreef een nieuwe roman maar door de klimaatkwestie besefte ze dat dat niet voldoende was. Daarom stapt ze in de politiek.


De Literaire Lente, 6 april 2007
In de zon kijken wordt voorgesteld op de het openingsevenement van Literaire Lente in de Vooruit te Gent, Zogezegd in Gent, een initiatief van Boek.be en Radio 1.


Boek Magazine, 1 april 2007
In Boek Magazine verschijnt een interview van Yvonne Brok met Anne Provoost over haar nieuwe boek. Waarom is in het boek het kijken zo belangrijk? Wat is de rol van het land? Wat heeft het te maken met verstedelijking?


De Zevende Dag, 25 maart 2007
Interview met Annelies Beck naar aanleiding van het verschijnen van In de zon kijken.
Duur: 9'58''


De Standaard, 24 maart 2007
"In haar eerste roman voor volwassenen graaft Anne Provoost grote gevoelens uit. Stil maar krachtig". Een interview van Jelle van Riet.


Gazet van Antwerpen, 24 maart 2007
"'De langverwachte roman voor volwassenen', kondigt uitgeverij Querido de nieuwe van Anne Provoost aan. In de zon kijken is haar meest intimistische werk totnogtoe. De redenen legt Anne Provoost bloot in dit gesprek met redactrice Martine Cuyt.