Lezingen

Nieuws
Werk
   -Alle
   -Ebooks
   -Luisterboeken
   -Bewerkt/Verfilmd
   -Vertaald
   -Bekroond

Auteur
   -Biografie
   -Bibliografie
   -Prijzen
   -Interviews
   -Standpunt
   -Dissertaties
   -Favorieten

Audio/Video
Foto's
Contact

Verfilming

Recensies

Scholier uit het zesde middelbaar, 27 april 2002
"Ik vond de film wel goed, vooral omdat hij aanzet tot denken, maar ik zou hem niet uit eigen beweging gaan bekijken. Misschien komt dit door het gebrek aan reclame, of gewoon omdat het een Belgische film is. Het is geen spectaculaire film, zoals wij gewend zijn, maar het is wel een film met inhoud."


Teek Magazine, 6 november 2001
"Het resultaat oogt mooi en je hebt niet eens de indruk dat je naar een Vlaamse film zit te kijken".


Kiosk Agenda, 5 november 2001
"Op zeer subtiele wijze toont deze film dat racisme en fascisme maar kunnen gedijen wanneer mensen het denken aan anderen overlaten. Falling is een boeiend geregisseerde, een knap geacteerde en bovenal een inhoudelijk zinvolle film die iedereen mag, maar alle tieners zouden moeten gaan zien".


De Bond, 2 november 2001
"Herbots heeft een rechtlijnig verhaal opgebouwd, met enkele kunstgrepen om plotse wendingen aanvaardbaar te maken. Wat de film te vertellen heeft laat je niet koud. De spelers zijn overtuigend echt, hun boodschap des te meer aanvaardbaar".


Leven in Stijl, 1 november 2001
"Falling is meeslepend, boeiend, verrassend en het levende bewijs dat internationale Belgische producties wel degelijk tot uiterst bevredigende resultaten kunnen leiden".


Zipp, 24 oktober 2001
"Er gebeurt heel veel in Falling en toch wordt alles vlotjes en keurig in beeld gebracht. Het boek van Anne Provoost werd voortreffelijk naar het witte doek vertaald met voortreffelijke acteerprestaties van Koen De Bouw en Alice Krige".


De Morgen, 24 oktober 2001
"Lee Williams' ervaring komt duidelijk naar voren in Falling: hij is erg fotogeniek en slaagt er met naturel in de wat naïeve Lucas geloofwaardig neer te zetten. Regisseur Herbots is een meester in het scheppen van een stemming, dat geeft de sterke sfeer in de film weer. De fotografie, de vertolkingen van Lee Williams en Koen De Bouw en de bepalende soundtrack van Praga Khan maken van Falling een verdienstelijk langspeelfilmdebuut".


Het Nieuwsblad/De Gentenaar, 24 oktober 2001
"Met Falling levert Herbots een sfeervolle internationale film af met slechts enkele schoonheidsfoutjes. Het is een interessant debuut dat meteen het sluipende gevaar van ultrarechts verpakt in een verhaal vol onderhuidse spanning".


Gazet van Antwerpen, 24 oktober 2001
"Het boek was ijzersterk en de film heeft een al even ijzersterk verhaal".


De Morgen, 24 oktober 2001
“De soms lijzige fotografie van Renaat Lambeets, die het landschap een grote rol geeft in zijn beelden, de respectievelijk ontwapenende en ingehouden vertolkingen van Lee Williams en Koen De Bouw, en de bepalende soundtrack van Praga Khan maken van Falling een verdienstelijk langspeelfilmdebuut.”


Financieel-Economische Tijd, 24 oktober 2001
“Herbots wou hetzelfde verhaal echter vertellen met iets oudere personages, omdat hij zo meer mogelijkheden kreeg met de plot en meer geloofwaardigheid kon putten uit de situatie. Een Lucas van 19 is gezien de moeilijkheden waarin hij zichzelf in werkt, inderdaad geloofwaardiger dan een Lucas van 14.”


Zone 03, 24 oktober 2001
“Herbots verbaast vriend en vijand met een ontroerend, begeesterend en subliem geacteerd drama dat ver buiten onze landsgrenzen moet kunnen aanslaan – en passant rasechte sterren makend van hoofdrolspelers Lee Williams, Angella Bettis en onze eigenste Koen De Bouw.”


Gazet van Antwerpen, 24 oktober 2001
“Koen De Bouw en Wouter Hendrickx krijgen als rechtse rakkers van dienst een flinke dosis nuance. Knap. De relatief nieuwe Lee Williams zet een soort frisse nonchalance tegenover de zware gebeurtenissen die hij meemaakt. Ook goed.”


Het Nieuwsblad, 24 oktober 2001
“Een interessant debuut dat zich niet alleen afvraagt of kinderen moeten boeten voor de fouten van hun ouders en grootouders, maar dat meteen het sluipend gevaar van ultrarechts verpakt in een verhaal vol onderhuidse spanning.”


De Standaard, 16 oktober 2001
“Er gebeurt enorm veel in Falling en Hans Herbots brengt dat alles vakkundig in beeld.”


Het Nieuwsblad, 13 oktober 2001
"Knap Vlaams debuut. Vlaanderen heeft er niet alleen een intrigerende film bij maar meteen ook een beloftevolle cineast. Falling is een volwassen internationale film, een stap in de richting naar volwassenheid van het hele Vlaamse filmbedrijf."


Film & TV, oktober 2001
"Een talentrijk filmer is opgestaan. De verfilming van het boek Vallen is geen gemakkelijke maar wel moedige keuze van Herbots en hij klaart de klus met klasse. Falling is een sterke cocktail van verschillende genres en poneert afgelijnde stellingen, is sfeervol, heel spannend, meeslepend, degelijk vertolkt, knap gefotografeerd en overgoten met een erg geslaagde soundtrack van Praga Khan."


Film & Televisie Video, oktober 2001
Falling doorprikt, verklaart, verdedigt, waarschuwt, moraliseert, is bovendien sfeervol, heel spannend, meeslepend geconstrueerd, degelijk vertolkt, knap gefotografeerd en overgoten met een erg geslaagde en functionele soundtrack van Maurice Engelen en zijn Praga Khan techno-band.”


De Standaard, 15 mei 2001
"Falling wordt nieuw Vlaams filmsucces. Dit volwassen en verzorgd ogend filmdebuut van Hans Herbots schrijft een nieuw hoofdstuk in het artistieke succesverhaal van de Vlaamse film en heeft met Praga Khan en Axelle Red een beat die ook jongeren kan aanspreken"


De Standaard, 15 mei 2001
"Met Falling schrijft Hans Herbots een nieuw hoofdstuk in het artistieke succesverhaal van de Vlaamse film. Dit volwassen en verzorgd ogend filmdebuut, gebaseerd op het populaire boek van Anne Provoost, heeft met Praga Khan en Axelle Red een beat die ook jongeren kan aanspreken."


Generiek, 2001
"Falling is weliswaar een Vlaams regiedebuut, maar moet dat nergens als excuus inroepen. Zelden oogde een Vlaamse film zo internationaal. Klassiek van design en cameravoering is Falling toch op en top hedendaags. Dankzij de heel preciese casting van hoofdacteurs Lee Williams en Angela Bettis, die echt van deze tijd zijn, met het juiste gezicht, de juiste attitude, de juiste cool. Ook dankzij het geslaagde huwelijk tussen de grootstadmuziek van Praga Khan en het landelijke filmdecor. En uiteraard dankzij de actuele thematiek."