Lezingen

Nieuws
Werk
   -Alle
   -Ebooks
   -Luisterboeken
   -Bewerkt/Verfilmd
   -Vertaald
   -Bekroond

Auteur
   -Biografie
   -Bibliografie
   -Prijzen
   -Interviews
   -Standpunt
   -Dissertaties
   -Favorieten

Audio/Video
Foto's
Contact

Interviews

Voorjaar 2011
Interview te verschijnen in het Poolse tijdschrift Zwierciadlo.


De Standaard der Letteren, 23 maart 2007
De Standaard der Letteren vraagt schrijvers terug te blikken op een literair hoogtepunt in hun carrière.PBS - Bill Moyers on Faith and Reason, 16 juli 2006
De interviewreeks van Bill Moyers met onder meer Anne Provoost voor Public Television staat online op de website www.pbs.org


Gazet van Antwerpen, 24-25 juni 2006
De Vlaamse schrijfster Anne Provoost praat op 14 juli 2006 een halfuur over godsbeelden op PBS, de openbare omroep van Amerika. Zij is samen met David Grossman de enige uit een niet-Engelsprekend land in de nieuwe prestigieuze interviewreeks, over religie en ratio, van topjournalist Bill Moyers


Villa Kakelbont Nieuwsbrief, herfst 2004
In de Standaard der Letteren van 29 juli 2004 deed Anne Provoost uitgebreid verslag over haar verblijf in de Verenigde Staten naar aanleiding van het uitbrengen van de Engelse vertaling van De arkvaarders . Ze blijft de gedachte aan De arkvaarders in de Verenigde Staten volstrekt onwezenlijk vinden.


De Standaard der Letteren, 29 juli 2004
Verslag van Anne Provoosts reis naar de USA bij de lancering van de Amerikaanse uitgave van De arkvaarders


Gazet van Antwerpen, 16 juni 2004
Anne Provoost reist eind deze maand naar de Verenigde Staten en Canada om de Engelse vertaling van haar jongste boek De arkvaarders te promoten. Het boek wordt er officieel in augustus uitgezet op de markt, maar de eerste, lovende recensie (Booklist) is reeds een feit.


Radio 1, 15 juni 2004
Telefonisch interview in het het programma 'Dito' van Radio 1 over De arkvaarders


Frankfurter Allgemeine Zeitung, augustus 2003
De Duitse recensente Gundel Mattenklott beweert in de Frankfurter Allgemeine van 02/08/03 dat Flutzeit (De arkvaarders) racistisch en antisemitisch is. Anne Provoost reageerde.


Trouw, 18 april 2002
Wat is rechtschapenheid? Heeft een schrijfster die dit soort boek schrijft een positief of een negatief mensbeeld? Zijn de Westerlingen vandaag uitverkoren? Met wie identificeert de schrijfster zich?


Knetterende Letteren op NPS, 4 oktober 2001
Anne Provoost vertelt op de Nederlandse omroep NPS in het programma Knetterende Letteren aan Kenneth van Zyl hoe het boek De arkvaarders tot stand kwam.
Beluister het interview


De Morgen 5 september 2001
Waarom teruggrijpen naar een oud verhaal? Hoe vrij kan je omgaan met bijbelmateriaal? Is dit wel een jeugdboek? Waarom het perspectief van een opgroeiend meisje? Vergt dit soort boek veel opzoekwerk? Wat is de verhouding met de redacteuren die een tekst willen aanpassen? Wat is in dit boek de probleemstelling?
Lees het interview


Evita, 2001
Hoe moeizaam gaat schrijven? Hoe lang rijpt een boek? Wat kun je als schrijver veroorzaken? Waarom teruggrijpen naar oude verhalen? Is dit een historische roman?
Lees het interview


Gazet van Antwerpen, 22-23 september 2001
Hoe ontstond het boek? Pleit je voor religie? Hoe belangrijk is stijl? Kun je dit filmisch en zintuiglijk schrijven noemen?
Lees het interview


Feeling, 2001
Waarom een bijbelverhaal? Wat is engagement in een boek? Hoe belangrijk is vertellen? Waarom die langzame stijl? Hoe is het om schrijfster te zijn als je ook moeder bent? Wat is talent? Hoe kun je omgaan met de commercialisering van de literatuur? Ben je zelf een zwerver?
Lees het interview


Libelle, 25 oktober 2001
Staat dit verhaal niet ver af van de leefwereld van jongeren? Komt er een nieuwe zondvloed? Zijn er al plannen voor een nieuw boek?
Lees het interview


Zone 03, 24-30 oktober 2001
Waarom het zondvloedverhaal hervertellen? Wat betekent het om uitverkoren te zijn? Wat is de betekenis van de kleine Put in het verhaal?
Lees het interview