Lezingen

Nieuws
Werk
   -Alle
   -Ebooks
   -Luisterboeken
   -Bewerkt/Verfilmd
   -Vertaald
   -Bekroond

Auteur
   -Biografie
   -Bibliografie
   -Prijzen
   -Interviews
   -Standpunt
   -Dissertaties
   -Favorieten

Audio/Video
Foto's
Contact

Zogezegd in Gent


Hoe werd de fenomenale feminateek van Boon in Gent aan het publiek voorgelegd?


Wat hebben fictie, chocolade en erotiek met elkaar te maken? Je vindt ze samen op Zogezegd in Gent, hét literaire festival van de verbeelding, een evenement van Radio 1. Veertig jaar na ’68 gaan we op zoek naar wat er is overgebleven van de grote thema’s van toen: de utopie, de verbeelding, het geloof in de toekomst en de seksuele vrijheid. Waar staan we nu, in 2008, en hoe uit zich dat in onze literatuur? Onze omgang met toekomst en verleden, met genot en verbeelding, wordt op 4 april in De Vooruit onder de loep genomen in aanwezigheid van meer dan dertig schrijvers. Met chocoladen boeken, grote idealen, vieze liedjes, Oude Schrijvers, estafettedebatten, een fenomenale feminateek, en een hele mooie literaire oogst.


08-04-2008 - Videoverslag Zogezegd
Boek.be maakte een videoverslag van Zogezegd in Gent.


07-04-2008 - De Standaard over Zogezegd in Gent
Lees het artikel


07-04-2008 - De Morgen over Zogezegd in Gent
Lees het artikel


04-04-2008 - Zogezegd in Gent: De staat van het boek
Curator Anne Provoost maakt in haar openingsspeech de stand van zaken van Het Boek op.


02-04-08 - Interview in De Morgen
Wat is er veertig jaar na mei '68 overgebleven van de Grote Idealen? Op het literaire evenement Zogezegd in Gent gaan meer dan dertig schrijvers op expeditie. Hun weg baant zich langs estafettedebatten, boeken van chocolade en blote prentjes. Curator Anne Provoost stippelt speciaal voor De Morgen een mogelijk parcours uit.


02-04-08 - Interview in Zone 09
Als curator van Zogezegd in Gent, het openingsfestival van de Literaire Lente, haalde Provoost de omstreden fenomenale feminateek van Boon naar Vooruit. ‘Bij die plaatjes dacht ik vooral: ‘Hoe aandoenlijk’’.


01-04-08: Interview in Vooys, tijdschrift voor letteren
Vooys heeft het met Anne Provoost over haar werk in het algemeen. Zij geeft toelichting bij haar keuze om het op Zogezegd in Gent te hebben over fictie en de toekomst.


01-04-2008 - 'Boeken om in te bijten' in De Standaard
April begint met Het festival van het eetbare boek. In heel de wereld komen deze week boeken-, kunst- en kookliefhebbers samen om eetbare boeken te bewonderen en op te eten. Anne Provoost nam de literaire chocolatier Marc Vandenbussche in de arm om vrijdag op het festival 'Zogezegd in Gent' 24 bitterzoete hardcovers te serveren.


29-03-2008 - Standpunt in De Standaard
Tijdens het literaire festival ‘Zogezegd in Gent’ wordt Boons feminateek aan het publiek voorgesteld. Curator Anne Provoost legt uit waarom ze dat doet. ‘Boon heeft de collectie wel degelijk voor de openbaarheid bedoeld.’


10-03-2008 - De Tijd
De beslissing van de provincie Antwerpen om de expositie met erotische foto's uit de Fenomenale Feminatheek van Louis Paul Boon te schrappen, roept hevige reacties op. 'Dat politici een grens trekken over wat artistiek mag en niet mag, is niet meer van deze tijd', zegt schrijfster Anne Provoost, die in de lente een deel van de verzameling van 'Boontje' zal tentoonstellen op het literaire festival Zogezegd.


03-03-2008 - Interview op Klara
Annemie Tweepenninckx interviewt Anne Provoost in het Klara-programma Ramblas.


03-03-2008 - Persconferentie Zogezegd in Gent
Om 12 uur stellen Anne Provoost, Boek.be en Radio 1 de nieuwe editie van Zogezegd in Gent voor in het Gentse stadhuis.


21-02-2008 - Interview in De Streekkrant over Boons feminateek.
“Wij hadden reeds in oktober vorig jaar het plan opgevat om Boons collectie naar Gent te halen. Ons idee heeft dus niets te maken met de beslissing van de bestendige deputatie van de Provincie Antwerpen."


13-02-2008 - Vlaams Belang wil Feminateek verbieden
Vandaag werd bekend dat de fractie van Vlaams Belang van plan is een motie in te dienen op de Provincieraad van Oost-Vlaanderen van 20 februari. Met het verzoek om de 'tentoonstelling' van de fenominale feminatheek in de Vooruit op het literaire radio 1 evenement 'Zogezegd in Gent' te verbieden.


09-02-2008: Zogezegd in Gent: interview Gazet van Antwerpen
Martine Cuyt interviewt 'fenomenale femme' Anita Van Langenhove


07-02-2008: Zogezegd in Gent: Fenomenale Feminatheek van Louis Paul Boon
Anne Provoost brengt de Fenomenale Feminatheek van Louis Paul Boon naar Zogezegd in Gent. Eerder werd bekend gemaakt dat de geplande fototenstoonstelling in het Antwerpse FotoMuseum werd afgeblazen door de bevoegde deputé Ludo Helsen. In dit audio-interview op Radio 1 geeft Anne Provoost uitleg.


03-02-2008: De Zevende Dag: Anne Provoost over de Feminatheek
Bekijk het interview op de website van Klara


03-02-2008 - Interview op ATV

(:atv:)


31-01-2008 - Fenomenale feminateek
Gisteren raakte bekend dat de geplande tentoonstelling met de Fenomenale feminateek van LP Boon in het fotomuseum van Antwerpen door provinciaal gedeputeerde Ludo Helsen werd afgelast. Curator Anne Provoost van literair festival Zogezegd haalt Fenomenale feminateek van Boon naar Gent.


07-11-2007 - Curatorschap Zogezegd in Gent 2008
Anne Provoost is curator van Zogezegd in Gent 2008. Om 11u is ze te gast bij Ruth Joos in het Radio 1-programma Mezzo.